Mooi

Deze Vrouwen zijn een grote inspiratiebron voor me:

Neelie Kroes

Vanwege de vastberadenheid en rust waarmee ze haar werk doet, maar ook vanwege haar altijd verzorgde uiterlijk. Hoe serieus het onderwerp ook is, er kan altijd een mooie glimlach van af.

 

 

 

 

 

Eva Jinek

 

Wat een prachtige vrouw en heel authentiek.
Altijd tot in de puntjes voorbereid en verzorgt. In haar interviews is ze scherp en laat ze zich niet van haar stuk brengen. Ze durft haar mening te geven en emoties te tonen. Een voorbeeld van de kracht van kwetsbaarheid.

 

 

 

 

Hier wordt ik blij van!

In Zweden worden scholen zodanig ingericht dat kinder meer worden uitgedaagd om te bewegen. Bijvoorbeeld met gangen waar je mag rennen ipv wandelen. En wat vind je van de gang op deze foto. Nederland heeft nog veel stappen te zetten.

kinderen_slingeren

Inspiratie:

Onderstaand plaatje kreeg ik onlangs te zien en heeft me een nieuwe blik gegeven op de toekomst van de zorg.
De ruimte onder de vrij horizontale streep is de zorg die wij collectief bekostigen; hierin dus vrijwel geen groei. De ruimte daarboven laat de groei zien van de zorg die wij zelf willen en kunnen bekostigen. De vraag  die je je dus als professional moet gaan stellen is waar jij je op wil richten....

groei in de zorg

Via onderstaande link kun je even worden meegenomen in de perfecte wereld, in dit geval het perfecte terrasje. Dank je wel Lebbis!

Perfect terrasje

WHY?!

Als je weet waarom je iets doet en van daaruit handelt, ben je krachtiger dan de rest.